Pittige varkenskoteletten met spinaziestoemp
|
Ingrediënten: 4 personen
|
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min)
-
Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
-
Hak de verse spinazie grof (verwijder eventueel de middelste nerven van grotere blaadjes).
-
Als u diepgevroren spinazie gebruikt, laat deze dan volledig ontdooien.
-
Snipper de sjalotten fijn.
|
Bereiding:
|
25 min.
-
Kook de aardappelen in lichtgezouten water.
-
Giet af en prak fijn met een pureestamper.
-
Smelt 1 eetlepel boter en bak de koteletten aan beide kanten goudbruin.
-
Kruid met peper en zout.
-
Bestrijk de bovenkant met de mosterd en verlaag het vuur.
-
Laat nog 10 min. verder garen.
-
Smelt intussen 1 eetlepel boter in een kookpot en bak de sjalotten glazig.
-
Voeg de verse spinazie toe en laat slinken of voeg de diepgevroren spinazie toe.
-
Overgiet met de room en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
-
Roer het spinaziemengsel goed onder de geprakte aardappelen.
-
Haal het vlees uit de pan en hou warm.
-
Blus de pan met de runderfond.
-
Schraap de braadresten los en roer goed.
Afwerking:
Verdeel het vlees over de borden. Geef er de spinaziepuree bij en lepel de saus over de puree.
|